VITR Vitaalscan

Meet online je leefstijl en hartrisico

VITR Vitaalscan
Foto door: Iris van den Broek

De VITR Vitaalscan is een beknopte gezondheidstest voor het meten van je leefstijl en hartrisico. De scan bestaat uit een aantal vragen over voeding, beweging, stress, alcohol, roken en persoonlijke hygiëne. Het invullen neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Met behulp van de geanonimiseerde data uit de ingevulde Vitaalscans kan binnen de verschillende deelprojecten van VITR onderzoek worden gedaan, bijvoorbeeld naar het effect van bepaalde leefstijlinterventies.

Medisch gevalideerd

Om het leefstijlcijfer en het hartrisico te berekenen, gebruikt de VITR Vitaalscan medisch gevalideerde vragenlijsten. Het algoritme is door SmartVitaal ontwikkeld en gebaseerd op de erkende leefstijlthema’s van het BRAVO-kompas voor gezondheidsbeleid: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Deze leefstijlfactoren bepalen voor 90% de kans op het krijgen van een hartinfarct (Interheart study, Lancet 2004) en andere hart- en vaatziekten.

Foto door: Iris van den Broek
Foto door: Vera Bos

Voor iedereen

De VITR Vitaalscan is er voor alle Rotterdammers. Daarom is de scan in de volgende talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Arabisch, Turks en Spaans. Voor mensen die moeite hebben met lezen is een alternatieve scan in ontwikkeling. Nadat je de Vitaalscan hebt ingevuld, zie je direct jouw persoonlijke uitslag. Je ontvangt deze uitslag daarna ook nog per e-mail.

Meer weten?

De verschillende VITR-projecten bieden interessante aanknopingspunten voor de media. Ook biedt VITR ruimte voor nieuwe onderzoeksinitiatieven. Heb je een voorstel, vraag of verzoek, of wil je op de hoogte blijven? Neem dan contact op met VITR.