Voor zorgprofessionals

Leefstijlverbetering voor alle Rotterdammers

Voor zorgprofessionals
Foto door: Rob van Esch

Om tot een gezondere leefstijl van zo veel mogelijk Rotterdammers te komen, is het slim de lokale (zorg)krachten met elkaar te bundelen. VITR maakt deze krachtenbundeling mogelijk. Met de VITR Vitaalscan kunnen bij grote aantallen inwoners de factoren hartrisico en leefstijl, waaronder ook hygiëne valt, worden gemeten. Door het advies uit de scan te koppelen aan bestaande leefstijl- en gezondheidsinitiatieven én door de effecten zijn van de aangeboden leefstijlinterventies te meten, komen we samen met alle zorgprofessionals van Rotterdam tot een gezondere stad.

Foto door: Iris van den Broek

Over de VITR Vitaalscan

De VITR Vitaalscan is een online vragenlijst die de persoonlijke leefstijl van alle inwoners van Rotterdam meet. Ook berekent deze scan je persoonlijke hartrisico. Het hartrisico is de kans dat je binnen tien jaar hart- en vaatziekten ontwikkelt. Zodra je Vitaalscan hebt ingevuld, ontvangt je een persoonlijk leefstijladvies op maat. Dit advies is gebaseerd op een algoritme dat is ontwikkeld door medische wetenschappers.

VITR inzetten als huisarts

Bij een verhoogd hartrisico zorgen de medisch gevalideerde algoritmen van de VITR Vitaalscan ervoor dat de deelnemer direct een melding krijgt contact op te nemen met hun huisarts. Maar als huisarts kun je VITR ook preventief inzetten. VITR biedt Rotterdammers namelijk de mogelijkheid om kosteloos aan hun leefstijl te werken met ondersteuning van het e-Health platform van Smart Health.

Foto door: Peter Schmidt

Projecten

VITR fungeert als een paraplu voor een aantal afgeleide onderzoeksprojecten, zoals VITR (RaakPro), VIT010 (WMORadar) en een onderzoek naar het vergroten van de communicatieve toegankelijkheid van de VITR Vitaalscan.

Meedoen?

Ben je zorgaanbieder of denk jij met jouw dienst of product te kunnen bijdragen aan een gezonder en vitaler Rotterdam? Dan komt VITR graag in contact met jou. Door krachten te bundelen, kunnen we meer impact maken en een stadsbrede leefstijlinterventie van de grond krijgen.