Voor Rotterdammers

Slim met je gezondheid aan de slag

Voor Rotterdammers
Foto door: Guido Pijper

Als je fit en gezond bent, voel je je beter en gelukkiger. Want als je je vitaal voelt, heb je veel meer goede energie en ben je minder vaak ziek. Het goede nieuws: vitaliteit zit in iedereen. Dus ook in jou! VITR helpt je jouw eigen vitaliteit aan te boren. Met behulp van onze scan meten we de persoonlijke leefstijl van alle Rotterdammers. Zo helpen we iedereen op weg naar een vitaler bestaan. Zodat heel Rotterdam het beste uit zichzelf kan halen. Nu en in de toekomst.

Foto door: Iris van den Broek

Over de VITR Vitaalscan

De VITR Vitaalscan is een online vragenlijst die de persoonlijke leefstijl van alle inwoners van Rotterdam meet. Ook berekent deze scan je persoonlijke hartrisico. Het hartrisico is de kans dat je binnen tien jaar hart- en vaatziekten ontwikkelt. Zodra je de Vitaalscan hebt ingevuld, ontvangt je een persoonlijk leefstijladvies op maat. Dit advies is gebaseerd op een algoritme dat is ontwikkeld door medische wetenschappers.

Het belang van een gezonde leefstijl

We leven steeds langer, maar ook steeds ongezonder. Daardoor worden we steeds bevattelijker voor chronische ziekten. Roken, overgewicht, weinig beweging, ongezonde voeding, stress en slechte hygiƫne hebben allemaal invloed op onze (toekomstige) gezondheid. Een ongezonde leefstijl leidt tot hart- en vaatziekten, obesitas, dementie, diabetes en kanker. Gezond leven is ons beste wapen tegen ziekte. Hoe gezond leef jij?

Foto door: Iris van den Broek

Heb je hulp nodig?

Maak je je zorgen over de uitkomst van de door jou ingevulde Vitaalscan? Neem dan contact op met je huisarts en neem de uitslag van de scan mee, zodat hij in overleg met jou de juiste vervolgstappen kan bepalen. Heb je een algemene vraag? Neem dan contact op met VITR.